COM ARRIBAR
 
 
   
   

La Ribera
està situada a la comarca del Solsonès, coneguda per molts com la comarca de les mil masies. El seu emplaçament de privilegi al mig de Catalunya fa que sigui un territori de transició entre la Plana Central i el Pirineu. Per això la varietat de paisatge és excepcional, i cobreix tots els registres imaginables entre les zones calcàries i argiloses del sud de la comarca, i els boscos de faigs i de coníferes del Prepirineu.

A més, el Solsonès és travessat per quatre rius, els voltants dels quals tenen tot l’any una verdor fresca i perenne.
La Ribera queda a la vora del principal d’aquests quatre rius, el Cardener, al seu pas pels municipis de Clariana i de Navès. Aquest és l’indret que fa mig segle es va aprofitar per construir un petit embassament, el de Sant Ponç, les aigües del qual són idònies per pescar, banyar-se i practicar tota mena d’esports nàutics.

Si bé la finca queda a menys de tres quilòmetres de la carretera comarcal que uneix els municipis de Cardona i de Solsona, la zona on se situa està allunyada de qualsevol soroll urbà. La tranquil·litat d’aquest indret i els boscos frondosos del voltant fan que en el silenci del matí només se senti el cant dels ocells i el murmureig de l’aigua del riu.Cotxe
Els principals accessos a La Ribera es produeixen per les carreteres C-55 (Abrera-Manresa-Solsona) o C-26 (Solsona-Berga). A la C-55 cal agafar el desviament cap a St. Ponç que hi ha al quilòmetre 70, poc després d’haver passat un túnel (el de La Flaüta en sentit nord, i el de La Guàrdia en sentit sud). Si es ve per la C-26, cal agafar també un desviament cap al Pantà de Sant Ponç, al punt quilomètric 116’5. Podeu planificar el vostre itinerari a viamichelin, especificant com a punt d’arribada “25290 Sant Ponç”.Autocar
Si no es disposa de vehicle propi, el més senzill –tant si es ve d’Andorra com de Barcelona– és utilitzar la línia d’autobusos de la companyia Alsa, i aturar-se a la parada Canpons. Des d’aquí cal caminar dos quilòmetres i mig fins a arribar al càmping. Per tal d'ampliar l'oferta horària també és possible parar a Solsona i agafar un taxi que recorri els 10 quilòmetres que hi ha fins al càmping.

Tren + Taxi
Una altra opció per venir al càmping és fer-ho en tren. La parada més propera, però, es troba a 35 quilòmetres, a la ciutat de Manresa. S'hi pot accedir tant amb el servei de Rodalies de Renfe (R4) com amb les línies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (línia Llobregat-Anoia). Un cop arribats a Manresa es pot agafar un taxi que us porti fins al Pantà de Sant Ponç.


El Càmping La Ribera està situat a l'extrem sudoriental de la comarca del Solsonès, a la província de Lleida, i les seves coordenades són les següents:

Coordenades UTM: 31N x = 384427; y = 4646369
Coordenades GPS: 41º 57' 32" N 1º 36' 8" E

 
  © Càmping LA RIBERA | Disseny: www.aranburu.net