ENTORN i ACTIVITATS
 
01. El pantà i el seus voltants
02. Busa i l’Aigua d’Ora
03. La Vall de Lord i el nord del Solsonès
04. La Ribera Salada
05. Solsona, la capital de comarca
06. Del Centre Geogràfic de Catalunya cap a l’Oest
07. Cardona i l’entrada al Bages
08. Cap al Berguedà
 
03. La Vall de Lord i el nord del Solsonès

Si es volen excursions per més muntanya, hom pot arribar-se fins a la Vall de Lord, el centre neuràlgic de la qual és el municipi de Sant Llorenç de Morunys, on a banda de passejar pels bonics carrers i places, pot visitar-se l’església parroquial, que compta amb un claustre romànic més que notable, amb la capella de la Mare de Déu dels Colls, amb dos excepcionals retaules gòtics i amb un orgue barroc recentment recuperat.
   

   
Altres passejades per la zona inclouen la serra de Montcalb, les Fonts del Cardener, els municipis de Guixers, i de La Coma i la Pedra, l’estació d’esquí del Port del Comte (a 30 minuts del càmping), o la serra de Canalda (des d'on es poden fer vols biplaça amb parapent i es pot practicar l'escalada). Tota aquesta zona també es pot recórrer amb BTT tot seguint els circuïts que s'hi han habilitat.
   

   
Si es vol practicar esquí de fons, i es volen veure de prop els Pirineus, hom pot endinsar-se també cap a l’Alt Urgell on pot visitar-se el poble de Tuixent, amb el curiós Museu de les Trementinaires, i els seus voltants. Un cop aquí, val la pena descobrir els paratges i el riquíssim patrimoni romànic que envolta la imponent capital de comarca, La Seu d’Urgell.
   

   
Baixant de nou al Solsonès, hom pot fer una parada al mirador de la Creu del Codó de Coll de Jou, des d’on es tenen unes vistes privilegiades de la comarca i des d’on s’accedeix al municipi prepirinenc d’Odèn. Aquí, el Centre de Natura d’Odèn organitza excursions i activitats que tenen el medi natural prepirinenc i les llegendes que l’envolten com a principals protagonistes.
   

   
Altres llegendes de la zona són les que tenen per tema personatges i costums càtars, puix que aquestes terres foren lloc de refugi d'aquells bons homes que fugien de la croada albigesa.
 
  © Càmping LA RIBERA | Disseny: www.aranburu.net