ENTORN i ACTIVITATS
 
01. El pantà i el seus voltants
02. Busa i l’Aigua d’Ora
03. La Vall de Lord i el nord del Solsonès
04. La Ribera Salada
05. Solsona, la capital de comarca
06. Del Centre Geogràfic de Catalunya cap a l’Oest
07. Cardona i l’entrada al Bages
08. Cap al Berguedà
 
07. Cardona i l'entrada al Bages

Ja fora de la comarca del Solsonès, però tan sols a 10 quilòmetres del càmping, hi trobem la vila de Cardona, majestuosa pel seu castell, i rica per la sal que temps enllà s’amagava sota terra. El tancament de les explotacions mineres ha donat pas a l’aprofitament turístic de les mines, la sal de les quals conforma un paisatge subetrrani únic a Europa. L’encant de Cardona queda manifest també en cada un dels seus racons, carrers i places, plens de vilatans durant el mercat setmanal de diumenge.
   

   
No gaire lluny de Cardona, queda el monestir de Sant Benet de Bages, una de les joies més preuades de les edificacions monàstiques del Principat, convertit ara en un interessant centre multidisciplinar. El camí que hi du està poblat d’esglésies, castells i torres fortes.
   

   
Hom pot fer-se especial ressò del casc antic de Súria, de l’església i el castell de Coaner, o del de Balsareny, però no es pot oblidar tampoc Manresa, l’activa capital de comarca. De camí cap a la ciutat (a 20 minuts del càmping) també hi queden els municipis de Valls i de Palà de Torroella, fundats a les darreries del s. XIX com a colònies tèxtils que aprofitaven l’aigua del riu Cardener.
   
 
  © Càmping LA RIBERA | Disseny: www.aranburu.net